SIMPEL, DUURZAAM EN VOORDELIG

Als Repair Café proberen wij een duurzame bijdrage te leveren aan de maatschappij. Maar wat is nu eigenlijk duurzaam? Je vindt dit woord of deze kreet steeds meer in reclameuitingen en op producten; maar er is geen enkele maatstaf waaraan deze kreet objectief kan worden getoetst. Het Repair Café wil wel een paar concrete, duidelijk duurzame activiteiten benoemen. Naast duurzaam zijn deze acties simpel en veelal voordelig.

  • Milieu Centraal heeft een keuzehulp van afwegingen gemaakt voor de situatie waarin een apparaat is gesneuveld. Repair Café staat hier 100% achter.
  • Heb je iets nodig ter vervanging of een nieuwe wens; kijk dan eens op Marktplaats.nl Hier is bijna alles te vinden en dit verkleint de afvalberg enorm. Terre de Hommes en Rataplan zijn ook goede alternatieven.
  • Niet kapot maar overbodig? Kan iemand in de omgeving (familie/ kennissen) dit nog gebruiken?
  • Overbodig, kapot gereedschap? Kom ermee naar Repair Café. Zo mogelijk repareren wij gereedschap en zorgen dat overbodig gereedschap bij de Stichting Gered Gereedschap (geredgereedschap.nl) wordt gebracht. Deze stichting zorgt voor hergebruik in ontwikkelingslanden.
  • Wat in welke afvalbak hoort is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Bijvoorbeeld theezakjes horen niet in de groenbak maar bij het restafval en hetzelfde geldt voor drinkglazen. Wist u dat? Heel nuttig om eens een keer de afvalscheidingswijzer (afvalscheidingswijzer.nl) te raadplegen.

Handleiding kwijt?

Via deze site kan je de handleiding voor je apparaat terugvinden

http://Handleidingkwijt.com

Disclaimer
Externe links naar andere sites worden uitsluitend voor uw gemak en voor informatieve doeleinden aangeboden; ze vormen geen goedkeuring of goedkeuring door Repair Cafe Pijnacker van de producten, diensten of meningen van het bedrijf, de organisatie of het individu. Repair Cafe Pijnacker draagt ​​geen verantwoordelijkheid voor de nauwkeurigheid, wettigheid of inhoud van de externe site of voor die van daaropvolgende links.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this