Repair Café Pijnacker weer open op 2 september 2023

De vakantie zit er weer op en het is bijna weer de eerste van de maand. Dat betekent dat het Repair Café weer open is. U bent daarom weer van harte welkom met al uw reparaties op zaterdagochtend 2 september van 09:30-12:00 uur in de Schakelaar!

U bent natuurlijk ook van harte welkom voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Gezamenlijke lunch met vrijwilligers

Het is inmiddels traditie om als afsluiting van het seizoen met de vrijwilligers van het Repair Café gezamenlijk te lunchen. Tijdens deze lunch maken verschillende vrijwilligers wat klaar, waardoor we een goed gevulde lunchtafel hebben met voor ieder wat wils. Het was een mooie afsluiting van ons 9e seizoen.

Vrijwilliger van de maand: Jan Kleijn

Deze maand is Jan Kleijn gekozen tot vrijwilliger van de maand bij het Repair Café. Jan loopt al aardig wat jaren mee en houdt van het repareren van elektrische apparaten.

Jan heeft ook een duidelijk beeld over onze weggooicultuur: “Omdat arbeidsloon tegenwoordig best wel een kostenpost van belang is”, zo zegt Jan, “en de gedetailleerde kennis van het product bij veel winkels beperkt is, wordt al snel gesteld dat kapotte spullen niet meer te maken zijn, en dat een nieuw product kopen als enige optie voorgesteld wordt. Dit is een verkwisting van grondstoffen”. En daar doet Jan dus ook niet aan mee. Als het aan hem ligt, dan kunnen alle apparaten wel een 2e en 3e leven krijgen.

Het hele interview met Jan kun je lezen op onze website: https://repaircafepijnacker.nl/

Vóór de kliko is er nog
Repair Café!

Duurzaamheidstip van de maand:

Heeft u zonnepanelen? Dan draait u de was toch zeker ook overdag als de zon schijnt.

 

Contact:
Mail naar: info@repaircafepijnacker.nl
www.repaircafepijnacker.nl

Instagram: repair_cafe_pijnacker

Repair Café Pijnacker

Bart Ennema, Charles van der Mast, Marjolijn Schaap,
 Willem Teerlink, Anton de Fockert

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this