(26-6-2023)

GERRIE HOBBELMAN, SINDS 2018 REPARATEUR BIJ REPAIR CAFÉ PIJNACKER

Gerrie zocht na zijn pensionering een nuttige tijdsbesteding, en zo is hij als reparateur bij het Repair Café Pijnacker terecht gekomen. Het maken, repareren en de handigheid heeft hij van huis uit meegekregen, met zijn vader als voorbeeld. Die handigheid heeft hij ook weer doorgegeven aan zijn kinderen, en samen, met z’n vrouw, hebben ze een oude boerderij in Frankrijk verbouwd en opgeknapt. Als het maar even kan, zijn ze daar te vinden, en er valt altijd nog wat te klussen.

Gerrie was, in zijn werkzame leven, civiel ingenieur en was verbonden aan de T.U. Delft. Hij gaf les in Toegepaste Mechanica aan de faculteit Bouwkunde.

Naast het Repair Café is Gerrie ook actief als klusjesman op de vergader/lezingenruimte in de boerderij bij de Ackerdijkse Plassen. Vanwege grote interesse in geschiedenis is hij archivaris in de Dorpskerk te Pijnacker. Waar hij mede de tentoonstelling: 800 jaar Dorpskerk, heeft georganiseerd. Deze is nu te zien in diezelfde kerk. Ook heeft Gerrie zijn eigen geschiedenis , familienaam Hobbelman en stamboom onderzocht.

Gerrie houdt van de gezelligheid en het overleg onder de mede vrijwilligers bij het R.C. Hij vindt het ook wel spannend, want de klanten komen vaak met hoge verwachtingen met hun kapotte spullen naar het R.C. Hij vind het repareren een uitdaging en leuk, en de klant blij maken ook, maar ook moet je duidelijkheid geven als het niet meer gemaakt kan worden. Het is in ieder geval wel geprobeerd. Weggooien kan altijd nog!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this