(24-8-2023)

Jan Kleijn, sinds 2015 als reparateur-vrijwilliger verbonden aan het Repair Café Noord, zoals we ons toen nog noemden. En hij heeft sindsdien nooit 1 bijeenkomst gemist!

De interesse in techniek was er altijd al, dus voor technische opleidingen, de L.T.S. lerend voor instrument maker, doorstromend naar de M.T.S. en vervolgens de H.T.S. voor de studie werktuigbouwkunde paste goed bij hem. Daarna is hij nog geschoold voor examinator voor praktijkopleidingen.

Natuurlijk was Jan in technische beroepen werkzaam, zoals tekenaar constructeur, projectleider, technisch manager en hoofd technische dienst bij verschillende bedrijven.

Sinds 2013 is Jan met pensioen, maar hij zit niet bepaald stil. Want naast zijn vrijwilligerswerk bij het Repair Café, repareert hij privé ook regelmatig alles wat stuk is. Verder houdt Jan van fietsen, volleybal en sportduiken, hij is dus ook zeer sportief.

Jan is tijdens het Repair Café toezichthouder van het elektriciteitsgebruik, met het aansluiten en verdelen van de elektriciteit, zodat de stoppen niet gaan springen, en nog belangrijker, dat we veilig aan het werk zijn!

De reden dat Jan zich bij het Repair Café Pijnacker heeft aangesloten is omdat hij zijn zeer gevarieerde ervaring, die hij bij verschillende werkgevers opgedaan heeft, zo nog kan inzetten.

Ook omdat hij weet dat heel veel spullen vrij snel stuk gaan en het meestal om een kleinigheid blijkt te gaan. Een ervaring die hij ook opgedaan heeft bij zijn kinderen, die al snel met kapot speelgoed bij hem aanklopten, met de, in de familie Kleijn, bekende uitspraak: ”papa maken”

“Ook omdat arbeidsloon tegenwoordig best wel een kostenpost van belang is”, zo zegt Jan, “en de gedetailleerde kennis van het product bij veel winkels beperkt is, wordt al snel gesteld dat kapotte spullen niet meer te maken zijn, en dat een nieuw product kopen als enige optie voorgesteld wordt. Dit is een verkwisting van grondstoffen”.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this