(21-11-2023)

DIETER RIEB

Je hebt hem vast wel eens door het dorp zien fietsen, op zijn elektrisch aangedreven driewieler ligfiets. Want Dieter is met z’n 85 jaar nog heel actief. Na zijn pensionering was hij chauffeur op de Buurtbus, en had als bijzondere hobby, het houden van bijenvolken. Nu rijdt Dieter, als “automaatje” (van de ANWB), mensen naar een afspraak, die dat zelf niet kunnen. En bij de DOE WAT leert hij kinderen figuurzagen.

Dieter is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur, en kwam voor zijn werk naar Nederland. Dat was alleen theoretisch werk, maar zijn technisch inzicht kwam hem daar goed van pas.

Al sinds de oprichting van Repair Café Pijnacker, komt Dieter met zijn gereedschap kistje naar de maandelijkse bijeenkomsten. En wacht af wat er op zijn tafel komt, liever geen elektronica, wel mechanische mankementen. Vooral apparaten van roestvrijstaal, daar weet hij wel raad mee. Dieter heeft daar speciaal gereedschap voor, en kan het ook solderen. Regelmatig gaat dit mee naar huis, waar hij in alle rust in zijn werkplaats er aan kan werken. Zoals laatst een mixer waar de garde er steeds uitviel door een ontbrekend veertje, dan maakt hij dat veertje zelf.

Dieter vindt het Repair Café een nuttig instituut en een mooi initiatief. Al is het alleen repareren of in de samenwerking met o.a., de poppendokter Marjolijn of met z´n collega-reparateur Mahrous. Het geeft hem veel voldoening, en dat geldt ook voor de tevreden klant!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this