(19-1-2023)

Marc Ketel, sinds 2015 reparateur bij Repair Café Pijnacker.

Al sinds zijn jeugd, haalt Marc apparaten uit elkaar. Om ze te repareren, of om te kijken, hoe zit iets in elkaar, hoe is het gemaakt. Maar, tot frustratie van zijn ouders, werden de onderdelen niet altijd weer in elkaar gezet.

Dat is anders nu, samen met zijn broer Roland, komt Marc iedere eerste zaterdag van de maand naar het Repair Café Pijnacker, om zijn steentje bij te dragen. Want Marc wilt iets betekenen voor de maatschappij, en doen waar hij goed in is, nl. het (belangeloos) repareren van elektronica, en bezighouden met techniek.

De 1ste reparatie van Marc was geen gemakkelijke, nl een Senseo apparaat. Het was wel gelukt gelukkig. Later hebben we onze vrijwilligers nog een cursus Senseo aangeboden, omdat deze apparaten nogal complex zijn samengesteld.

Al heeft Marc al heel wat reparaties gedaan, blijft toch deze hem bij, zie foto hierboven. Een mini naaimachine, toebehorend aan een oudere mevrouw, en zij vertelde dat deze al jaren in de familie was. Met de nodige verhalen, en van niet werkend naar soms werkend, nadat Marc ermee bezig was geweest. Helaas niet alle reparaties lukken helemaal, maar het was wel een mooi contact met deze klant.

Marc heeft het naar zijn zin bij het Repair Café Pijnacker, vanwege de leuke contacten met de mede reparateurs, waar ieder zo z’n eigen expertise heeft. Een leuke gezellige club, waar we ook nog iets voor de maatschappij kunnen betekenen.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this